En Fransk Bulldogg är en mycket trevlig och social hund som roar alla i sin omgivning, rasen beskrivs därför ofta som lite av en clown av dess ägare.

Den Franska Bulldoggen ökar snabbt i popularitet då många upptäcker att den lämpar sig väl som sällskapsras. Men denna snabba ökning kommer dock även mindre trevliga bieffekter som oseriös annonsering på de svenska annonsmarknaderna (t.ex. Blocket.se) och att de s.k. smuggelhundarna från utlandet ökar i antal.
Det absolut säkraste sättet att skaffa en Fransk Bulldogg idag är därför att vända sig till Franska bulldoggklubben som kan rekommendera uppfödare, både svenska och utländska.

Relaterade bilder:

13 thoughts on “Om Fransk Bulldogg

 1. hej! Är på väg att skaffa oss en hund och vill hemskt gärna få kontakt med en seriös kennel, helst som har valpar just nu!
  Tacksam för svar!
  MVH Malin

 2. Jag köpte en fransk bulldog från blocket. Jag blev helt förälskad när vi åkte och hämtade henne att jag inte alls tänkte på att ”kollaigenom” henne. När vi kom hem tog vi henne till veterinären, öroninflamation i båda öronen, utslag runt halsen och VANLIGT doggy foder!
  Nu efter en månad med carrier valpfoder ser pälsen bättre ut, hon äter bättre, luktar inte illa i ögonen och kliar sig inte. så det är på rätt håll. Men jag har verkligen lärt mig en läxa av detta!

 3. hej
  vi är en familj på 5 personer som önskar att bli fodervärd åt en fransk bulldog.Har ni några tips om vart vi kan vända oss?
  MVH:Sigrid

 4. Håll koll på lite olika kennlar det bruka dyka upp hundar som de vill ha ut på foder.

 5. hej!

  Jag och min sambo har nu länge varit enormt sugna, på att skaffa en liten fransk bulldog valp! vet ni en bra kennel man kan vända sig till? Vi bor i Skövde. Mejla gärna.=)

  Bästa Hälsningar!

 6. Hej, vi är nyfikna på seriösa uppfödare inom Västerbotten, eller strax utanför. Självalpande tikar och att uppfödaren månar om att avla fram friska och starka frallor är av stor vikt. I första hand skulle vi vilja komma i kontakt med frallor i färgen fawn dvs ljus färg på kroppen med mörk ansiktsmask. Alla tips är varmt välkomna.

 7. Har sett bilder på Fransk Bulldog som är nästan grå/blå i pälsen med mörk maskning i ansiktet. Kallas denna färg ngt särskilt?

 8. Finns det någon som kan rekomendera fransk bulldog uppfödare i Dalarna som snart ska ha valpar. endast seriösa uppfödare.
  Alla tips är varmt välkomna.

 9. Hej!
  Jag har inte haft hund innan, men har i flera år velat ha en fransk bulldog. Är det en bra ras att ”börja med”?

 10. Hej
  Då alla inte publicerar när de har kullar på fbk.se undrar jag om ni har någon info om uppfödare som väntar kull?

 11. Hej

  Jag heter Robert. Har under en tid funderat på att utöka familjen med en Fransk bulldog.
  Vi bor i Uppsala och har en stuga/gård utanför Söderhamn där vi tillbringar i stort sett hela sommaren.

  Jag skulle vilja vara hundvakt/fodervärd/avlastning till en fralla för att ”prova på” under sommaren några veckor. En av anledningarna är att äldsta dotterns pojkvän är allergisk och jag skulle vilja prova om det funkar med medicin och vänjning. Eftersom dottern och pojkvännen bor i ett eget hus på landet kan vi prova på ett bra sätt.

  Därför är min fråga om ni har kontakter med någon som har en fralla de skulle behöva ”hundvakt”   till ett par veckor i sommar.

  Har hund och djurvana. Är uppvuxen i familj med hund.

  Bästa hälsningar

  Robert

 12. Hallå alla Franska Bulldog älskare. Jag har haft hund hela livet me min famlij men flyttade hemmifrån me min tjej för lite över ett halvår sedan. Och vi känner nu att ta steget till att skaffa vår egen lilla kille, Och vi vill självklart ha vår lilla franskis. Är de som Hanna skrev här över , en bra hund att börja me vi bor i en stor 1a i Enskede Stockholm. MVH Max

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *